Over Bas

Bas Booister (oktober, 1991) is zeer geïnteresseerd is (lokale) media en journalistiek. Vooral op het gebied van vernieuwing en samenwerking ziet hij kansen voor de toekomst. In zijn dagelijks leven is hij werkzaam voor de sectororganisatie van publieke lokale omroepen (NLPO). Daarnaast maakt hij graag video’s, foto’s en volgt hij actief de discussies met betrekking tot media en journalistiek.

Eerder was Bas hoofdredacteur bij streekomroep WOS (de lokale omroep voor Westland, Midden-Delfland en Maassluis). In die functie heeft hij onder andere samengewerkt met lokale omroepen SCHIE en OPEN Rotterdam en onderzoekscollectief SPIT om te komen tot een bijzondere productie over de verbouwing van de Hoekse Lijn van treinverbinding tot metrospoor. Deze productie werd in 2021 genomineerd voor De Tegel in de categorie regionaal/lokaal. Daarnaast won de productie een Lokale Media Award in de categorie nieuws.

Verder was Bas projectleider in de samenwerking met drie andere lokale omroepen (Omroep Venlo, Studio040 en Dtv Nieuws) voor het opzetten van een gezamenlijke website en app en haalde hij met die drie omroepen financiering binnen van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek voor een gezamenlijk onderzoeksproject.

Ten slotte heeft Bas enige tijd het nieuws gelezen voor landelijke zenders als Radio 538 en Radio Veronica. Hij maakte onderdeel uit van een talententraject van Talpa Radio.